• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 – v.v. Ouwe Syl (Bekerwedstrijd)

    Afgelopen zaterdag was een heerlijke dag voor speler, staf en supporter: eindelijk konden we weer eens drie punten op ons conto bijschrijven dankzij een verdiende 4-1 overwinning op DETO. De wedstrijd tegen DETO was er een met strijd en passie. Ondanks de 0-1 die we na 9 minuten al te verwerken kregen, werd de wedstrijd een prooi voor onze mannen. Mede dankzij twee goals van Tom Kisjes betekende de wedstrijd van afgelopen zaterdag niets minder dan sportieve revanche. Op naar de volgende competitiewedstrijd! Al zal deze wel even een weekje langer dan normaal op zich moeten laten wachten. Deze week staat namelijk in het teken van de Districtsbeker. Thuis wacht een voor ons onbekende tegenstander: Ouwe Syl.

    In de 4de ronde van de bekercompetitie (laatste 32 teams) spelen we tegen Ouwe Syl uit Oude Bildtzijl. Ouwe Syl werd opgericht in 1971 en kwam tot en met 1996 uit in de FVB (Friese Voetbalbond). Nadat de club zich aansloot bij de KNVB, heeft het overwegend in de 4de en 5de Klasse gespeeld. Momenteel staan ze op de 12de plek van de ranglijst in de 4de Klasse. Ouwe Syl wist vorig seizoen promotie via de nacompetitie af te dwingen door een 4-2 overwinning op onze buurman v.v. Steenwijk.

    Ouwe Syl weet dus al wat winnen is van Steenwijkers. Onze mannen zijn bij deze dan ook gewaarschuwd. Ook al is het verschil tussen de 4de Klasse en de 4de Divisie op papier aanzienlijk; in de praktijk mag er absoluut geen sprake zijn van onderschatting. 

    De wedstrijd staat gepland voor 15:00 uur en zal onder leiding staan van de heer A.J. Nauta. Hij zal worden geassisteerd door de clubgrensrechter van Ouwe Syl en M.W. Holleboom. Voor de supporters uit Oude Bildtzijl, u kunt de navigatie instellen op Parallelweg 11, 8332 JD Steenwijk. We wensen allen een sportieve strijd toe voor een plek bij de laatste zestien!