• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 – WV-HEDW

    Waar wij afgelopen zaterdag één punt konden bijschrijven aan ons totaal, wist WV-HDEW een driepunter te scoren door een overwinning op de AJAX-amateurs. Ons punt was het resultaat van een bizar slotakkoord: rond de 90ste minuut zelf de 1-3 scoren en dan nog twee tegentreffers incasseren in blessuretijd waardoor na ruim 98 minuten de einduitslag 3-3 op het scorebord staat. Je gelooft het niet. Het hoe en waarom is niet meer terug te draaien en de teleurstelling was enorm groot. Maar afgelopen week moesten de koppies weer leeg en omhoog richting de volgende competitiewedstrijd.

    Hoe kan dat beter dan de week beginnen met samen naar de wedstrijd Senegal – Nederland kijken in de kantine? Ook nog eens onder het genot van een heerlijke maaltijd gevolgd door een lekkere training. Woensdagavond werd de week vervolgd met de bekerwedstrijd in en tegen v.v. Gieten. Gieten bezet de zesde plek in de 3e Klasse zondag en de wedstrijd werd met een 1-6 overwinning afgesloten. Met dus een mooi resultaat en een goed gevoel kunnen we op naar de volgende competitieronde…

    Daarin staat de thuiswedstrijd op het programma tegen WV-HEDW (Wilhelmina Voorruit – Hortus Eendracht Doet Winnen). Zij zullen vandaag de reis vanuit onze hoofdstad naar Steenwijk maken en zijn net als wij debutant in de 4e Divisie. WV-HEDW promoveerde dankzij hun kampioenschap in de 1e Klasse A. De club is één van de grootste amateurverenigingen van Nederland met ongeveer 2000 leden. Met zoveel leden is de keuze natuurlijk reuze. Wellicht maakt dit dat zij ondertussen 10 punten meer dan wij bij elkaar gebald hebben. Een resultaat uit het verleden valt niet te melden, dus één ding weten we zeker: na afloop van de wedstrijd is er weer een stukje historie geschreven. We wensen de meegereisde supporters uit Amsterdam en onze eigen aanhang een spannende strijd toe en rond 17 uur weten we wie het hardst mag juichen.