• Voorbeschouwing v.v. QVC Stavoren - v.v. d’Olde Veste ’54 Districtsbeker Noord

    Aanstaande zaterdag staat het voetbal in het teken van de bekercompetitie. Waar we in de voorronde als 4e Divisionist niet waren ingedeeld, staan we nu voor onze eerste bekerwedstrijd. Onze tegenstander zal QVC zijn, opgericht in 1947 te Stavoren. De club is het meest uitkomend in de 3e en 4e Klasse van het zaterdagvoetbal. Alleen in de periode 1998 tot 2007 hebben ze hun wedstrijden in de 2e Klasse gespeeld. De laatste vijf seizoenen voetbalt QVC in de 4e Klasse, waar ze momenteel ongeslagen met 12 punten uit vier wedstrijden de eerste plek bezetten.

    Van 4e Divisie dus naar 4e Klasse. Wellicht komt de gedachte ‘appeltje eitje’ dan snel in je op. Maar deze gedachte zou zomaar kunnen betekenen dat de focus er niet is en QVC het ons zeer lastig gaat maken. Beker is beker en verassingen zie je in elke bekerronde weer terugkomen. Kijk maar naar enkele Eredivisieclubs deze week. De mannen van Krommenhoek zijn dus bij deze gewaarschuwd.

    Eerder deze week verraste ons tweede elftal 3e Klasser Oudehaske. De B-selectie schakelde Oudehaske uit door met 2-7 te zegevieren. Proficiat, mannen! Volgt de A-selectie zaterdag het goede voorbeeld?

    Voor onze supporters: Stavoren voetbalt op Sportpark De Ribbe aan de Meerweg 4.

    Een kleine tip: kijk voor de wedstrijd het vrouwtje van Stavoren even in de ogen en neem een lekker visje bij de Staverse Vishandel om ons daarna met een goed gevulde buik aan te moedigen. De wedstrijd start om 14:30 uur en zal onder leiding staan van dhr. Al Alawi. Hij zal worden geassisteerd door de heren R.J. Bouma en M.W. Holleboom.