• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 – vv Noordwijk

    We maken ons op voor een zeer bijzonder affiche: 1e Klasser d’Olde Veste tegen 2e Divisionist Noordwijk. Het is een gevolg van de loting voor de tweede ronde in de TOTO KNVB Beker. Voor ons blauw-gelen betekent deelname aan de TOTO KNVB Beker een prachtige bonus na het succesvolle bekeravontuur van afgelopen seizoen. In de eerste ronde werd vv AGB in Amsterdam verslagen met 2-1. In de tweede ronde wacht nu vv Noordwijk thuis.

    De strijd tegen AGB betekende de eerste officiële krachtmeting in het nieuwe seizoen voor de Steenwijkers, terwijl de Noordwijkers al enkele speelronden onderweg zijn in de 2e Divisie. d’Olde Veste kende een succesvolle voorbereiding met het winnen van de Steenwijker Toren Cup. Op 15 augustus werd er een 5-0 overwinning geboekt op Alcides, gevolgd door een 2-1 zege tegen Drachtster Boys. De derde wedstrijd bleek sv Dalfsen een maatje te klein. De einduitslag van deze wedstrijd was 11-0. In bovenstaande wedstrijden werden de speelminuten, posities en samenstelling van het team regelmatig gewisseld door het nieuwe trainersduo Wuestenenk en Bootsma. Een mooie start waarin gewerkt werd aan de conditie van de spelers en een speelwijze waarin iedereen zijn steentje dient bij te dragen. De tot nu toe gespeelde wedstrijden in september stonden in het teken van de poulefase van de Districtsbeker. Er werd wederom gewonnen van Alcides – ditmaal met 6-0 – maar ook Zuidwolde en Noordscheschut werden verslagen met respectievelijk 12-0 en 1-6. Dat betekent dat we door zijn naar de volgende ronde van de Districtsbeker. Zal een ronde verder komen ook lukken in de TOTO KNVB Beker?

    Vv Noordwijk is al een aantal wedstrijden onderweg in de 2e Divisie. Vier om precies te zijn. Al deze wedstrijden werden gelijkgespeeld. Eén van de tegenstanders was wel regerend kampioen vv Katwijk. De andere gelijke spelen kwamen tot stand tegen Excelsior Maassluis, AFC en Koninklijke HFC. Vv Noordwijk bezet met de behaalde 4 punten momenteel de 12e plek. De laatste twee seizoenen eindigde de ploeg in het linkerrijtje, dus 100% tevreden zal de Noordwijkse selectie niet zijn. Wat gaat dit voor effect hebben op deze bekerwedstrijd? Een ploeg uit vorm? Of een ploeg gebrand op een overwinning? Dinsdag 19 september om 20:00 uur begint de wedstrijd en zullen we de antwoorden op alle vragen te weten komen. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. G. Stegeman die wordt geassisteerd door de heren F. Ozinga en M.H. Osman.