• De geel blauwe trein dendert door

  Een overwinning van het collectief noemde trainer Dick Krommenhoek de terechte overwinning bij Balk. Op het zware natte veld was het OV, dat de geblesseerde Juules Kwant mistte, dat de eerste mogelijkheden kreeg. Maar Bas de Vries en Daan Postma hadden net het geluk niet aan hun zijde. De thuisclub moest het vooral van de lange bal hebben en in het verloop van de eerste helft leverde dit wel een aantal gevaarlijke momenten op maar de verdediging van OV liet opnieuw zien waarom het de minst gepasseerde achterhoede van de eerste klasse is. Vijf treffers kreeg het nog maar tegen in een competitie die toch al negen wedstrijden opgang is. Aan de andere kant was het opnieuw Postma die de score niet wist open te breken. Dat lukte Jeffrey Dijkstra even later wel. Op aangeven van Mehran Ali Pour Asli schoot de snelle aanvaller in de korte hoek raak. De treffer was ook de verhoudingen binnen de lijnen. Want gezien het aantal kansen dat een goed spelend OV kreeg diende het de klus voor de rust al af te maken. Bas de Vries was opnieuw dicht bij en ook Daan Postma. Aan de andere kant was de defensie van OV slordig maar kwam het met een boogbal goed weg. Na een half uur viel de verdiende tweede treffer. Bij een voorzet stapte Bas de Vries goed over een bal heen waardoor Patrick de Vente de 0-2 kon binnen schieten.  

  Ook na de rust kreeg OV de betere kansen. Jeffrey Dijkstra en de goed spelende Maikel Toeter kregen mogelijkheden maar wisten  de deur niet in het slot te gooien.  Maar OV bleef wel constant dreigend een goede vrije trap van Jeffrey Dijkstra een kans voor Daan Postma leverden jammer genoeg niet het gewenste resultaat op.  De derde treffer kwam op naam van Julian Zwoferink die vanuit een corner van Jeffrey Dijkstra raak kopte.  In de slotfase leek Daan Postma zijn goede optreden met een treffer te bekronen maar in twee gevallen werd de rappe aanvaller terug gefloten. Daardoor bleef het bij de uiteindelijke 0-2

   

  Man van de wedstrijd: Maikel Toeter

  Opstelling Olde Veste: 

  Tom Holleboom, Maikel Toeter, Erwin van Luik, (45) Julian Zwoferink, Jason Huisman, Nick Spijker (70. Thomas de Jong), Mehran Ali Pour Asli, Hessel Eikelboom, Patrick de Vente (45 Bas Holleboom), Jeffrey Dijkstra, Daan Postma, Bas de Vries (45. Davy Kuurman)

   

  Bekijk de foto's hier