• Wedstrijdverslag 26 sept 2020 OldeVeste - Balk

  Matige wedstrijd leverde OV drie punten op

  De 2-1 overwinning die Olde Veste in de thuiswedstrijd tegen Balk behaalde moest van ver komen. De Friese ploeg had een week eerder met 2-0 van WHC verloren en bleek naar Steenwijk te zijn gekomen om die nederlaag recht te zetten. Daarbij werd regelmatig het randje van het toelaatbare op gezocht waarbij Johan Geertsma volgens arbiter Robin Brinkman te ver ging en met rood vroegtijdig naar de kant moest. 


  Olde Veste startte met een basis opstelling waarbij alle elf spelers de jeugdopleiding van de club hadden doorlopen. De bezoekers starten vol energie en waren in de openingsfase de bovenliggende partij.
  De eerste kans was dan ook voor Balk maar OV doelman Tom Holleboom wist goed redding te brengen. Pas in de 17 minuut dook Olde Veste voor het eerst op voor Balk doelman Hessel Altenburg.
  Maar Davy Kuurman net niet de juiste richting mee te geven. Enkele minuten later was de boomlange betrouwbare sluitpost van Balk opnieuw goed bij de les toen Kuurman opnieuw een mogelijkheid kreeg. Olde veste kroop langzaam uit haar schulp maar kon het middenveld niet in handen krijgen.
  Patrick de Vente en Sten Toeter waren voetballend de betere maar hadden het moeilijk met de bewegelijke tegenstander. Bas Holleboom, man off the match van een week eerder, leek onvermoeibaar en bleef sleuren.
  Een goede voorzet van Jeffrey Dijkstra, na dik een half uur spelen, kon door Dave Kuurman net niet voldoende aangetikt worden. Ook Bas Holleboom had geen geluk.
  Toch kwam voor de rust de wel verdiende 1-0.
  Bij een korte corner stond de defensie van Balk even op afstand en Patrick de Vente bracht de bal met een mooie krul voor waarbij Bas Holleboom de bal raakte. Hessel Altenburg was verrast en kon de bal niet klemmen. Dave Kuurman was attent en kogelde de bal tegen het blauw-gele doelnet 1-0.

  Na de rust veranderde er weinig binnen de lijnen. Olde Veste was voetballend wel beter maar Balk zette daar veel passie en werklust tegen over. Na een goede aanval van Olde Veste stond er ineens de 1-1 stand op het scorebord.
  De bal werd van de linkerkant ingebracht en het hart van de Olde Veste verdediging stond niet goed. Jippe Zeldenrust liet met een geplaatste kopbal OV doelman Tom Holleboom geheel kansloos.
  Maar de treffer leek ook iets los te maken bij Olde Veste. Jeffrey Dijkstra was regelmatig zijn directe tegenstander te snel af maar de beslissende voorzet kwam er echter niet. Aan de andere kant had Juules Kwant het moeilijk met de power die de verdedigers van Balk hanteerden.
  Maar een solo langs een viertal verdedigers bracht de jonge vleugelspeler in kansrijke positie en zijn harde schuiver was te veel voor de Balk goalie 2-1. Enkele minuten later leek ook de 3-1 te vallen. Bij een combinatie dwars door het hart van de Balk defensie kon Dave Kuurman alleen op doel af. Maar een hard handige ingreep was het eindstation. Waar iedereen een rode kaart verwachte hield scheidsrechter Brinkman het bij geel en een vrije trap net buiten de zestien. De vrije trap werd hard in het op 7 meter staande muurtje geschoten.
  Balk gooide er nog een schep inzet boven op en zocht de grens van het toelaatbare op.
  Het leverde de bezoekers de tweede rode kaart in even zoveel wedstrijden op. Johan Geertsma had geluk dat de dienstdoende arbiter geen twee rode kaarten bij zich had.
  In een reactie op de overtreding mocht Dave Kuurman blij zijn dat zijn kleur kaart geel was.
  Balk begon gelijk de lange bal te hanteren maar het leverde niet de benodigde kansen op. Olde Veste kwam over de zijkanten wel een enkele keer door maar de laatste bal was niet goed. Een matige wedstrijd leverde Olde Veste wel de drie punten op. Trainer Dick Krommenhoek was achteraf opgelucht.
  ‘ Dit soort potjes leert onze jonge ploeg heel veel van en we hebben ons prima staande gehouden. We zullen ook wel eens tegen een domper oplopen maar deze 6 punten pakken ons al niet meer af ‘ was de trainer van de koploper van mening.

  Man van de wedstrijd: Julian Zwoferink

  Scoreverloop:
  37: Dave Kuurman 1-0, 56: Jippe Zeldenrust 1-1, 73; Juules Kwant 2-1
  Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Maikel Toeter, Julian Zwoferink, Erwin van Luik, Thomas de Jong, Patrick de Vente, Sten Toeter (76. Bas de Vries), Bas Holleboom, , Juules Kwant, Davy Kuurman (76. Harmen Nijboer), Jeffrey Dijkstra.


  Bekijk HIER alle foto's.

   

  Uitslagen eerste klasse E:

  vv Groningen – Zeerobben 4-3
  Het venijn zat hem duidelijk in de staart want Zeerobben verspeelde een 0-2 en 2-3 voorsprong. De laatste tien minuten was de thuisclub ontketend. Badmah Abdinur tekende in de 96 minuut voor de 4-3 winst.

  WHC – Drachtster Boys 0-2
  In de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe omgeving leverde WHC een draak van een wedstrijd af. Drachtster Boys nam zeer terecht de volle winst mee naar Friesland

  Broekster Boys – Oranje Nassau 2-2
  De titelfavoriet uit Groningen kwam met een 2-2 gelijkspel heel goed weg want het dubbeltje had voor het zelfde geld naar de thuisclub kunnen vallen. Oranje Nassau bleef met een kater en een rits aan gele kaarten achter

  PKC – Blauw Wit 34 1-3
  Blauw Wit won verdiend in Groningen. Daarmee heeft de ploeg uit Leeuwarden ook de volle winst want de eerste competitiewedstrijd werd vanwege de corona afgelast.

  Leeuwarder Zwaluwen – Winsum 3-2
  Ook hier werd de wedstrijd in de blessuretijd beslist. Arton Musliu was het goudhaantje voor de thuisclub.

  Burgum – Pelikaan-S
  Deze wedstrijd werd afgelast

  Olde Veste speelt volgende week 3 oktober de uitwedstrijd tegen PKC ’83 aanvang 14.30 uur