• Sluitpost houdt Olde Veste in de wedstrijd

  Olde Veste heeft zaterdagmiddag in Leeuwarden gedaan wat het moest doen na de mooie overwinning van een week eerder tegen Pelikaan S en dat is winnen. Doelpunten van Brutaaltje Eikelboom en Daan Postma. Een goede overwinning die echter meer voeten in aarde had dan doet vermoedenOV Slordig in de afwerking

  OV slordig in de eindfase

  Dat voetbal een moeilijk voorspelbaar spelletje is bleek maar weer eens in het duel tegen Leeuwarder Zwaluwen. Gedacht werd dat OV na de mooie prestatie tegen Pelikaan S de klus wel even klaren zou bleek een misverstand. Het voetbal in de eerste 45 minuten was goed tot aan de zestien maar vervolgens was de eindpass vaak net niet zuiver genoeg. Kansen kreeg OV voldoende, een mooi kopbal van Jason Huisman viel in de armen van de doelman van Leeuwarder Zwaluwen, Jeffrey Dijkstra kreeg twee mogelijkheden maar opnieuw viel de openingstreffer niet. Davy Kuurman had ook twee maal niet het geluk aan zijn zijde. Juules Kwant schoot, bij een mooie mogelijkheid, de vogels van de bovenste lat van de ballenvanger. Was de wedstrijd dan zo eenzijdig nee zeker niet want ook de thuisclub deed regelmatig van zich spreken. Maar de OV defensie, waar Erwin van Luik weer de veldmaarschalk was, stond als een huis. De viermanverdediging ( Maikel T, Erwin  v L ,Jason H en Nick S) hadden echter wel regelmatig de hulp nodig van een opnieuw uitstekend spelende doelman Tom Holleboom. Ondanks de mogelijkheden werd met een brilstand de rust gehaald.

  Het Steenwijker kwartiertje maakt het verschil

  Na de rust veranderde er weinig binnen de lijnen. OV bleef de betere ploeg, speelde goed tot aan de zestien maar opnieuw bleef de beslissende eindpass uit. Hessel Eikelboom liet een spetter los maar deze werd uitstekend gepareerd door de doelman van LZ. Dit ging echter wel ten koste van een blessure van de keeper. Twintig minuten voor tijd kwam Daan Postma buitenspeler Juules Kwant aflossen. OV bleef wel de bovenliggende partij maar het bleef wachten op  die ene verlossende actie die de openingstreffer moest opleveren. Hessel Eikelboom (68 min.) bleek in dit geval het goudhaantje. Een vrijetrap van Jeffrey Dijkstra knap binnen gekopt en daarmee was de verlossende 0-1 een feit. Het was het sein voor OV trainer Dick Krommenhoek, in tegenstelling tot de andere leden van de TS gekleed in een donker blauwe (logoloze) jas, om enkele wissels toe te passen. Dave Kuurman werd vervanger door Bas de Vries terwijl ook Mehran Ali Pourasli het veld verliet. 

  Debuut Kyon Penning

  De middenvelder maakte zodoende het debuut van Kyon Penning mogelijk. In die slotfase van het sportieve duel had OV de wedstrijd helemaal op orde. Maar een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje dus was het fijn dat Daan Postma (83 min.) de 0-2 tegen de touwen schoot. Daarmee leverde ook het vijfde duel van deze competitie de volle winst op. 

  Extra glans kreeg de overwinning met het bericht dat Pelikaan S opnieuw punten had verspeeld. OV mag tot donderdagavond genieten en vervolgens gaan denken aan de Super Zaterdag wanneer Wezep Hattemerbroek Combinatie naar de Parallelweg komt.

   

  Man van de wedstrijd: Tom Holleboom

    

  Opstelling Olde Veste

  Tom Holleboom, Maikel Toeter, Erwin van Luik, Jason Huisman, Nick Spijker, Mehran Ali Pourasli (78. Bas de Vries), Hessel Eikelboom (88. Julian Zwoferink), Patrick de Vente, Jeffrey Dijkstra, Davy Kuurman (78. Kyon Penning), Juules Kwant(66. Daan Postma).

   

  Bekijk de foto’s hier