• Wedstrijdverslag Olde Veste - Oranje Nassau

  OV BLIJFT ONGESLAGEN IN DE EERSTE PERODE

  De meningen waren na afloop verdeeld want waar een aantal aanwezigen een 1-1 eindstand wel terecht vonden was Olde Veste trainer Dick Krommenhoek een andere mening toegedaan. “ Ik ben het niet helemaal mee eens. We maken de 1-1 en ik denk dat we vervolgens veel ruimte hebben gekregen op de 2-1. Ik denk dat we daarin veel te slordig zijn geweest. In de eindpass zijn we slordig geweest “ aldus Krommenhoek voor Olde Veste TV

  Olde Veste startte slordig in het belangrijke duel tegen Oranje Nassau. Een tegenstander die op voorhand tot één van de titelkandidaten gerend werd. De ploeg liet dat in de ongewone omgeving ook zien. Opnieuw zonder publiek en daarmee is alle actie en reactie weg. De eerste mogelijkheid was er voor de ploeg uit Groningen.

  JUULES KWANT VALT UIT

  De eerste kansen voor OV waren voor Jeffrey Dijkstra en Mehran Ali Pour Asli. Maar in beide gevallen ontbrak de nauwkeurigheid. Ondanks dat de wedstrijd in evenwicht was kreeg het nog altijd slordig spelende OV wel de kansen op de openingstreffer. De mooiste was voor Juules Kwant. De snelle aanvaller kon alleen door maar speelde de bal net iets te ver voor zich uit. Het was meteen zijn laatste actie want met een, op het oog, hamstringblessure moest Juules Kwant het speelveld verlaten.

  SLORDIG OV WERD AFGESTRAFT

  Tijdens de rust bleek ook aanvoerder Erwin van Luik niet geheel fit. Daardoor kwamen Julian Zwoferink en Daan Postma binnen de lijnen. Daan Postma greep meteen de hoofdrol want met een aantal goede actie bleek hij gevaarlijk.

  Ook na de rust bleef OV grossieren in balverlies en Oranje Nassau profiteerde nu wel 0-1. Enkele minuten later leek de 0-2 te vallen maar de bal verdween over het doel van Tom Holleboom. OV drong wel aan maar de counters van ON waren net zo gevaarlijk. Patrick de Vente mistte een aardige mogelijkheid. Maar de druk op het doel van de bezoekers werd gaandeweg wel groter.

  NA DE TREFFER VAN MAIKEL TOETER GING OV OP ZOEK NA WINST

   Het was de goed spelende Maikel Toeter die OV over het dode punt hielp. Uit een hoekschop viel de bal voor de voeten van de verdediger die beheerst de gelijkmaker binnen schoot. De treffer was wat OV nodig had want het kreeg de wedstrijd meer en meer in handen. Olde Veste liet zien meer te willen. Jeffrey Dijkstra kreeg een riante mogelijkheid maar zag zijn schot naast gaan. Een kans van ON werd onschadelijk gemaakt door Tom Holleboom. Een vrije trap van Patrick de Vente belandde op de paal terwijl de keeper van ON gestrekt moest bij een inzet van de goed ingevallen Daan Postma.

  Ondanks dat OV een aantal leuke kansen kreeg in de slotfase bleef het op 1-1 steken.

  Na dit puntverlies bleef Olde Veste in de eindstand van de eerste periode koploper, met 4 punten voorsprong op  Blauw Wit '34 en PKC '83.

    

  Opstelling Olde Veste:

  Tom Holleboom, Maikel Toeter, Erwin van Luik (46. Julian Zwoferink), Jason Huisman, Nick Spijker, Mehran Ali Pour Asli (78. Jetse Suiker), Hessel Eikelboom, Patrick de Vente, Jeffrey Dijkstra (78. Thomas de Jong), Juules Kwant (42. Daan Postma), Bas de Vries (70. Harmen Nijboer)

   

  Bekijk de foto's hier