• Wedstrijdverslag Olde Veste - Drachtster Boys | 10 okt 2020

  Olde Veste kent, door een 3-2 overwinning op Drachtster Boys, de beste seizoenstart ooit in de eerste klasse. In het voetbaljaar 2012/13 wist men de eerste drie wedstrijden op rij te winnen. Door treffers van Julian Zwoferink, Davy Kuurman en Juules Kwant kwam de puntenteller dit jaar op twaalf. 

  Het was op papier een van de wedstrijden om naar uit te kijken want ook tegenstander Drachtster Boys heeft ingezet op de jeugd. Er vertrokken deze zomer een tiental spelers en hun plaats werd ingenomen door Sander Postma, Djinn Keegstra en Dave Boonstra. Het jeugdige drietal mocht zaterdag in de basis beginnen. Joel Wagenaar keerde na een avontuur bij Harkemase Boys en Oranje Nassau terug op het oude nest terwijl Rudolf Banga (Be Quick Dokkum) en Thymo de Vries ( vv Heerenveen) de eerste selectie van DB kwamen versterken.  

  Olde Veste startte het thuisduel met bijna vertrouwde opstelling, want Sten Toeter (knieblessure) en Patrick de Vente (ziek) stonden niet op het wedstrijdformulier.

  Het OV middenveld werd daarom gevormd door Bas Holleboom, Bas de Vries en Nick Spijker. Olde Veste opende goed en had veel balbezit. Rustig was het op zoek naar de opening en Drachtster Boys moest veel meters afleggen om de thuisclub buiten de zestien te houden. Maar de echte grote kansen bleven uit. Een overtreding van de Emile Peters, de doelman van DB, op Dave Kuurman leverde dan wel een vrije trap op een gevaarlijke positie op maar de keeper had geluk dat een kaart achterwege bleef.

  Juules Kwant schoot de vrije trap hard net over de deklat.

  Doordat ook Drachtster Boys geen uitgespeelde mogelijkheden kreeg leek Olde Veste optisch wel de betere. Het was dus ook wachten op een doelpunt dat de wedstrijd openbreken zou. Die viel in de 22 minuut. Harmen Visser draaide de bal goed voor en daar was Rudolf Banga, een van die talentvolle jeugdspelers, die OV doelman Tom  Holleboom met een mooie kopbal kansloos liet 0-1.

  Een minuten later was het opnieuw raak want DB spits Rob Schokker kreeg de tijd en mogelijkheid om zich om te draaien en met een puntertje de 0-2 en het werd 0-2.

  OV wankelde want door een paar tactische ingrepen vanaf de kant had Drachtster Boys de wedstrijd in handen. Het was aan Tom Holleboom te danken dat OV niet met een grotere achterstand de kleedkamer in ging.

  Eerst wist de OV doelman een schot van Rob Schokker over te tikken om vervolgens een kopbal op de lijn te keren. Nadat de weinige toeschouwers de verwondering hadden uitgesproken over de kentering in de wedstrijd kwamen Rein Werumeus-Buning en Mehran Ali Pourasli het veld al op voor een warming up. Thomas de Jong, die het verdedigend lastig had, en Bas de Vries bleven achter in de warme en droge kleedkamer.

   

  Vanaf de eerste minuut liet OV zien dat het de hoop nog niet opgegeven had. Het was de bovenliggende partij al bleven de mogelijkheden uit. Een goede actie van Jeffrey Dijkstra brak  de ban. Een harde lage voorzet van de kleine buitenspeler werd los gelaten door de doelman van DB en Julian Zwoferink tikte de bal tegen de touwen.

  Het was typerend voor het spel van OV dat een verdediger, niet bij een spelhervatting, de treffer maakte. OV verhoogde de druk meer en meer. Mehran Ali Pourasli nam OV mee op sleeptouw en was constant dreigend met zijn acties.

  De bezoekers moesten steeds meer de noodrem, waarbij 7 overtredingen op Mehran Ali Pourasli, hanteerden om OV van zich af te houden.

  De gelijkmaker hing in de lucht want OV kreeg daarvoor de mogelijkheden. Uiteindelijk kwam de terechte gelijkmaker van de voet van Dave Kuurman. Een goede actie en voorzet van Juules Kwant betekende de verdiende 2-2.

  Maar direct werd ook duidelijk dat het jonge OV geen genoegen nam met die tussenstand. Onder aanvoering van de goed spelende Erwin van Luik en Merhan Ali Pourasli werd de thuisclub met veel passie naar voren gedirigeerd.

  Een schot van Bas Holleboom ging over terwijl ook Jeffrey Dijkstra zijn inzet voor langs zag gaan. Drie minuten voor tijd nam OV wraak op haar eigen matige spel in de eerste 45 minuten. Een hoekschop van Drachtster Boys werd weg gewerkt en daarbij kwam Jeffrey Dijkstra op snelheid. Zijn scherp aangesneden voorzet schoot voor het doel langs maar Juules Kwant zette bij de tweede paal zijn maat 45 tegen de bal. Deze plofte vervolgens onhoudbaar voor DB doelman Emile Peters stijf achter de lat binnen 3-2.

  De feestvreugde was vervolgens compleet want alle spelers, op doelman Tom Holleboom na, stonden binnen een tel met zijn allen in een dansje.

  Niet volgens de corona regels maar wel zeer begrijpelijk. Drachtster Boys gebruikte de laatste minuten voor een slotoffensief en daarbij kreeg het een vrije trap ruim 25 meter van het doel van Tom Holleboom.

  In de voorafgaande schermutselingen trok de dienstdoende arbiter vanuit het niets rood voor Bas Holleboom. Spugen naar een tegenstander was de verklaring achteraf van het arbitrale trio. Maar de tijd om van die numerieke meerderheid te profiteren kreeg Drachtster Boys niet meer waardoor Olde Veste een daverende seizoen start kent.

   

  Man van de wedstrijd: Merhan Ali Pourasli

   

  Score verloop:

   

  22:Rudolf Banga, 23 Rob Schokker, 60: Julian Zwoferink. 66: Davy Kuurman, 88 min Jeffrey Dijkstra.

  Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Erwin van Luik, Maikel Toeter, Julian Zwoferink, Thomas de Jong 46. Rein Werumeus Buning) , Nick Spijker, Bas Holleboom, Bas de Vries (46. Mehran Ali Pourasli) , Jeffrey Dijkstra, Juules Kwant, Davy Kuurman (83. Harmen Nijboer).

  Klik HIER om alle foto's te bekijken.

   

  PS: dinsdagavond via twitter te volgen Olde Veste - Jubbega 

   

   

  Uitslagen eerste klasse E

   

  WHC – PKC ’83 afgelast

   

  Winsum – Zeerobben 6-2

   

  Ontluisterd was de middag voor Zeerobben. De  ploeg opende de score nog wel maar halverwege was de stand al 4-1. Ook na de rust wist zeerobben het eerste doelpunt te maken maar vervolgens was het weer Winsum die toesloeg.

   

  VV Groningen – Balk 3-1

   

  Een terechte overwinning van vv Groningen al zag dat er in de eerste 45 minuten niet na uit. De thuisclub opende de score nog wel maar het puntloze Balk kwam eerst langszij en kreeg vervolgens de betere mogelijkheden. Na de rust was het vv Groningen wat de klok sloeg. Wel moest het via een strafschop op 2-1 komen

   

  Broekster Boys – Blauw Wit 34 3-2

   

  Het Friese onderonsje kende een spannend verloop al was uiteindelijk de overwinning voor de thuisclub wel terecht. Met een kansenverhouding van 12-5 viel de uiteindelijke 3-2 een paar minuten voor tijd. Vincent Hoekstra maakte het winnende doelpunt voor de thuisclub.  

   

  FC Burgum – Oranje Nassau 2-4

   

  Langere tijd speelde de thuisclub met 10 man en dat had zeker invloed. Na een 1-1 ruststand wist Burgum nog wel, vanaf de stip, op voorsprong te komen, Maar Thomas Careman was met 4 treffers de held van ON

   

  Leeuwarder Zwaluwen – Pelikaan S 2-5

   

  Doelman Waterlander van de thuisclub was in goede vorm en dat was maar goed ook anders was de terechte overwinning voor Pelikaan S veel hoger uit gevallen.  

   

  Olde Veste speelt volgende week 17 oktober de uitwedstrijd tegen vv groningen aanvang 14.30 uur helaas zonder publiek