• Wedstrijdverslag Olde Veste JO15-1-Be Quick

Vandaag dan voor het echie. De competitie begint. En hoe! Gelijk tegen de kampioen van vorig jaar in de 2e divisie. Zij verloren de promotie-degradatie wedstrijd naar de 1e divisie van Cambuur en mogen het dus nog een jaar doen in de 2e divisie. Over BVO’s hebben we dit jaar toch al niet te klagen met, FC Groningen, Go Ahead Eagles en FC Emmen.

Na de warming up beginnen we, we starten een beetje onzeker met in de 1e minuut onzeker uitverdedigen. Balverlies en we herstellen met overtreding. Vrije trap voor Be Quick op 19 meter. Deze gaat ruim over. We herpakken ons en de volgende aanval is voor ons. Deze resulteert in hoekschop, genomen door Yvar Lem, deze komt in de kluts achter Thijs en die probeert het met een omhaal. Helaas over. Dit geeft ons zelfvertrouwen, 2 minuten later al de volgende aanval. Yvar Bruins wordt afgestopt met een overtreding. Vrije trap op zo’n 21 meter. Hielke achter de bal, mooie krul in de bal maar helaas zo’n 20 cm naast. We staan goed te voetballen maar staan tegenover een zeer sterke tegenstander en dan moet je soms ook net het geluk mee hebben. We zijn in de 9eminuut beland. Diepe bal van Shimon, Hielke kopt door en Aidan neemt de bal vanuit de lucht met de binnenkant lobt hij over de keeper maar helaas op het dak van het doel. We laten ons op de juiste momenten inzakken en houden het veld daarmee mooi klein. We zetten ook op de juiste momenten druk waarmee Be Quick niet echt raad weet. Chanel wordt ingespeeld, hakje op Yvar Bruins die richting 16 meter dribbelt. Vanaf zo’n 17 vrije schot kan, maar keeper staat goed opgesteld. Be Quick komt veel door op onze linkerkant. Weer een diepe al over onze verdediging maar gelukkig hebben ze het vizier nog niet op scherp staan. 19e minuut, balverlies Chanel is te laat en haakt de speler, helaas geel. 25e minuut komt Richie erin voor Reinout. Diepe bal van Shimon, overtreding van Be Quick, de vrije trap van Hielke wordt gepakt door de keeper. Be Quick komt er gevaarlijk uit, misschien wel de beste kans van de 1e helft, maar Damian red ons. We gaan met een 0-0 de rust in. Mede omdat we goed staan te voetballen geeft ons dat een goed gevoel. De vele trainingen en oefenwedstrijden leveren resultaat op.

We pakken het gelijk op en de eerste hoekschoppen en kansen zijn voor ons, schot van Shimon wordt geblokt. Dan de 38e minuut, voorzet hoog van Yvar Lem, Aidan komt naast zijn man, keeper staat verkeerd maar in het duel werkt Aidan de voorzet over. Oef daar had zeker meer ingezeten. In de 40e minuut komt Xavier voor Aidan en gaat Chanel naar rechtsbuiten. Max wordt gewisseld voor Rob. 45e minuut een hoekschop van Be Quick die naast wordt gekopt. 48e minuut, diepe bal van Thijs op Chanel, die haalt er een hoekschop uit. Hoekschop van Yvar Lem, Shimon kopt naast. 50e minuut overtreding op Hielke, vrije trap van Hielke, weer op Shimon, en weer naast gekopt. Kansen genoeg maar we hebben het laatste zetje nodig. 51e minuut aanval van Be Quick die gevaarlijk wordt, maar weer staat Damian op zijn post. 53e minuut voorzet van Be Quick, kopbal op doel en weer staat Damian op de goede plek. Ondertussen is Stijn erin gekomen voor Oliver, Richie naar rechtsback en Yvar Bruins naar linksback. Balverlies op links, via middenveld naar rechts daar proberen we uit te verdedigen maar komen er niet uit. De bal komt in de kluts in onze 16 meter en met de punt in het uiterste hoekje en onhoudbaar voor Damian staan we in eens met 0-1 achter. Doelpunt op details. Net iets eerder mee verdedigen waarbij je positioneel goed staat. Echter zijn we bezig met een leerproces en leren we van onze fouten, we winnen én verliezen als team. 2 minuten later, speler van Be Quick komt uit buitenspel, bal komt op de rug, buitenspel dus maar er wordt niet gevlagd en gefloten en het schot van Be Quick valt binnen, 0-2.  Wij proberen er nog een laatste offensief uit te persen, maar zoals al de hele wedstrijd wil de bal maar niet goed vallen. In de 71e minuut krijgen we nog een counter tegen en de bal wordt werkelijk prachtig binnen geschoten. 0-3 en tevens de eindstand. Geflatteerd dat wel. Op basis van de hele wedstrijd hadden we minimaal 1 punt verdiend. Echter op dit niveau gaat het om details. Tevens hebben we een lesje effectiviteit van Be Quick gehad. Echter hadden we verwacht dat voetballend het verschil groter zou zijn. Dat betekend dat we op de goede weg zijn. Volgende week uit tegen Drachtster Boys.