• Jeugdige Olde Veste op vele fronten beter

  Het eerste grote tentamen is voor Olde Veste goed uitgepakt. Een 3-1 winst op directe concurrent Pelikaan S bracht Olde Veste op de eerste positie van de ranglijst. Maar het vertoonde spel, een tegenstander die amper kansen kreeg en het herstel na de tegentreffer maakten er een hele mooie middag van. Juules Kwant, Hessel Eikelboom en Mehran Ali Pour Asli scoorden namens Olde Veste.

  Na de goede start van de competitie vorig jaar waren de verwachting hoog. Maar nu de competitie vier wedstrijden opgang is laat de jeugdige selectie van Olde Veste zien dat het geen eendagsvlieg is. De laatste twee wedstrijden werden dan wel gewonnen. Maar zowel tegen Zeerobben als Broekster Boys vlogen de vonken er niet af en kon OV pas in de slotminuten het verschil maken. Voor de wedstrijd tegen Pelikaan S, de voornaamste titelkandidaat, was de spanning dus ook hoog. In de regionale pers aangekondigd als “OV tegen het kapitaal dan haal je de hoofdklasse nooit “. Beide ploegen hadden 9 punten uit 3 wedstrijden weten te behalen dus de winnaar was voor een week zeker van de eerste plaats op de ranglijst van de zaterdag eerste klasse E. Dus alle ingrediënten voor een leuke pot.

  De klok wees binnen het clubgebouw ongeveer 14,15 uur aan toen de opstelling van beide ploegen duidelijk werd. Daarmee werd het humeur van de gemiddelde OV supporter er niet beter op. Niet alleen Davy Kuurman stond niet in de basis maar vooral het ontbreken van Erwin van Luik was de voornaamste gesprekstof.  De Olde Veste aanvoerder maakte de laatste twee wedstrijden al niet geheel af en ook nu stond zijn blessure spelen in de weg. Maar tijdens de wedstrijd bleek wel dat het defensieve centrum van OV , Jason Huisman en Julian Zwoferink, de zaakjes prima voor elkaar hadden want gedurende 90 minuten kreeg tegenstander Pelikaan S amper een uitgespeelde kans. Huisman bracht keeper Tom Holleboom een keer in de problemen met een heel korte terugspeelbal en ook de doelman zelf liet de harten van de OV supporters een keer overslaan. Maar OV had de wedstrijd bijna geheel onder controle. 

  Het opende sterk en gelijk werd ook het doel van Pelikaan S onder vuur genomen. De eerste treffer was een geweldige opsteker voor Olde Veste. Jeffrey Dijkstra zette de hoogste versnelling weer een keer in, een mooie pass van achteruit, en zijn voorzet belande bij de tweede paal. Onduidelijk was of de ongelukkige verdediger van Pelikaan S de bal als laatste raakte of dat Juules Kwant de bal binnen werkte. Met onze gekleurde bril op houden we het op het laatste. Een mooi begin dat een mooi vervolg kreeg want OV dicteerde de wedstrijd. Bas de Vries was dicht bij. Mehran Ali Pourasli kreeg twee maal een leuke kans. Opnieuw was Jeffrey Dijkstra zijn tegenstander te slim af en nu kwam zijn voorzet op de rand van de zestien. Daar stond Hessel Eikelboom klaar om de bal onhoudbaar in het dak van het doel te schieten 2-0. Dit was ook de stand na 45 minuten al had een goed spelend OV de kansen wel om de bezoekers meer pijn te doen. “  Als we het eerste kwartier goed doorkomen dan pakken we ze “ was de mening aan de oude mannentafel in het clubgebouw. Maar amper was de wedstrijd weer opgang of het was weer spannend. Een laag genomen vrije trap van af de zestien werd net aangetikt door Omar Kavak. Nu moest blijken hoe ver het jeugdige Olde Veste zich wist te weren. Maar het bleef fier overeind en kreeg de wedstrijd weer in handen. Mehran Ali Pour Aasli was de man die OV in veilige haven bracht door de 3-1 te maken. OV was weer de betere en verzuimde opnieuw om een duidelijke score neer te zetten. Maar het was goed om te zien dat Maikel Toeter, die net als Nick Spijker aan de andere kant een puike wedstrijd speelde, in de laatste minuten nog even de achterlijn van Pelikaan S opzocht. De 3-1 was niet meer dan terecht en de voetballiefhebber was de winnaar. Trainer Dick Krommenhoek was tevreden “ Maar we zijn er nog niet “Voor de camera van OV TV weigerde de sympathieke oefenmeester dan ook een vreugdedansje te doen.

   

  Man van de wedstrijd: Mehran Ali Pour Asli

  Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Maikel Toeter, Julian Zwoferink, Jason Huisman, Nick Spijker, Mehran Ali Pourasli (85. Bas Holleboom), Hessel Eikelboom, Patrick de Vente, Jeffrey Dijkstra, Juules Kwant (75. Daan Postma), Bas de Vries (64. Davy Kuurman).

   

  Bekijk de foto's hier