• Wedstrijdverslag Olde Veste VR tegen SVZW 3 oktober 2020

  OV VROUWEN WINNEN VERDIEND 

   

  Het vrouwen team van Olde Veste heeft een geweldige zaterdag beleeft in Wierden.

  Niet alleen tegenstander SVZW werd met 1-0 verslagen maar de jonge, gretige, ploeg onderging ook een zeer wijze les.

   

  Nadat er een aantal jaren nog ruimschoots werd verloren (8-4) wist OV vorig seizoen al met een gelijkspel van het veld te stappen.

  Zaterdagmiddag was er, met de 1-0 winst, de ommekeer. Vanaf de eerste minuut was OV de bovenliggende partij en kreeg het ook de mogelijkheden.

  Maar het aluminium en de uitstekend spelende doelvrouw stond succes in de weg.

  Het aanvallende Olde Veste werd via een counterende thuisclub wel regelmatig gewaarschuwd maar bleef aanvallend heel gretig.

  De kansen die SVZW kreeg werden goed verwerkt door een sterk spelende Joëlle Antoine.

  Ondanks de kansen leek het erop dat de 0-0 stand de rust zou gaan halen. Maar Lizzy van Heuven van Staereling bracht uitkomst door twee minuten voor de pauze de 0-1.

  Het was de opkikker die OV net nodig had want met een voorsprong gaan rusten geeft een heerlijk gevoel.

  Maar de rust bleek anders uit te pakken. Ricky Esseling, die vanwege een onwillige knie niet meer dan 45 minuten kan spelen, ging naar de kant. Maar ook aanvoerster Nicole Gelmers moest vanwege rugklachten afhaken. Daarnaast was ook Samantha Grasmeijer niet geheel fit meer. Dion de Geus en Ismay Assink kwamen binnen de lijnen en daardoor kwam de gemiddelde leeftijd van de OV ploeg rond de 21 jaar te liggen.

   

  Na de rust bleek dat OV dan wel de benodigde ervaring ingeleverd had maar dit werd opgelost door enorm veel strijd en werklust. Op die basis, en de kansen, bleef OV ook in het tweede bedrijf de betere ploeg.

  Maar opnieuw stond paal, lat en de SVZW keepster succes in de weg. Doordat de stand maar bij 0-1 bleef steeg de spanning na mate de wedstrijd vorderde.

  De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker.

  Een vrije trap op ongeveer 20 meter van het Olde Veste doel was daarbij de beste mogelijkheid.

  Maar ook hier liet Joëlle Antoine zien, door de bal uit de lucht te plukken, een zeer betrouwbare sluitpost te zijn.

  De overwinning was meer dan terecht al had OV met iets meer controle en rust het zich zelf een stuk makkelijker kunnen maken. 

   

  Opstelling Olde Veste

   

  Joëlle Antoine, Helen Gorter, Ricky Esseling (45. Dion de Geus), Nicole Gelmers (45. Ismay Assink)Krista Koster, Lizzy van Heuven van Staereling , Britt Kuiper, Chanel Opstal, Anniek Flobbe, Samantha Grasmeijer (75. Selina de Jonge),Leonie de Weert  

   

  Volgende week, 10 oktober, Olde Veste v1 – Be Quick aanvang 15.00 uur