• Wedstrijdverslag van PKC'83 - Olde Veste '54 - 3 okt 2020

  OLDE VESTE KOMT VOOR DE DERDE KEER TOT WINST

  Ook in de derde wedstrijd van dit seizoen wist Olde Veste opnieuw de volle drie punten te pakken.

  Na een 1-1 stand bij rust wist OV na de pauze via Bas Holleboom, die ook de gelijkmaker voor zijn rekening nam, op voorsprong te komen.

  Waarna Jeffrey Dijkstra zijn treffer de eindstand op 1-3 bepaalde.

    

  Olde Veste begon de wedstrijd in de vertrouwde opstelling waarbij Merhan Alipourasli nog niet aanwezig was. Rein Weremus Buining zat op de bank terwijl Daan Postma zijn eerste minuten in Urk bij het tweede maakte.

  Het drietal is weer fit en zal zo als het nu lijkt weer kunnen spelen. Niet alleen bij Olde Veste veel nieuwe gezichten maar ook bij de tegenstander.

  PKC 83 zag deze zomer onder andere topschutter Brian Inge naar Pelikaan S vertrekken en daarnaast ook Martijn van Roeden (Be Quick 1887) verkassen. Met een achttal nieuwe spelers heeft de selectie van PKC een gedaante verwisseling ondergaan waarbij niet de minste spelers werden aangetrokken. Mitchell Schievels van Oranje Nassau, de broers Petri en Handrit Hoxhaj, vertrokken bij Pelikaan S, Vigan Hoxhaj (oud VEV) en Kay Bootsma (Winsum).

   

  Op het hagelnieuwe kunstgras begonnen beide ploegen aftastend.

  Het was echter de thuisclub die als eerste goede zaken deed. Na een goede combinatie op het middenveld werd Koen Hateboer diep gestuurd. Na een goede bal aanname werd Olde Veste doelman Tom Holleboom omspeeld en was de 1-0 een feit. Een super start voor PKC maar het was Olde Veste die het spel al snel naar zich toe trok.

  De kansen die het daarbij kreeg werden echter niet verzilverd. Juules Kwant, Bas Holleboom en Jeffrey Dijkstra zagen de doelman van PKC op hun inzet redding brengen.

  Vanuit de kans van Jeffrey Dijkstra ontstond niet meer dan een corner. Maar vanuit die hoekschop kwam wel de gelijkmaker. De ingebrachte bal werd nog wel weggewerkt maar viel voor de voeten van Sten Toeter. De jonge middenvelder bracht de bal weer direct in de zestien en daar weet Bas Holleboom met een onhoudbare kopbal beide ploegen op gelijke hoogte te brengen.

  Enkele minuten later lijkt ook de 1-2 te vallen. Een goede actie van Davy Kuurman lijkt een treffer op te leveren maar Maikel Toeter raakt de bal ongelukkig met de voet.

  De bal eindigt wel in het doel maar wegens buitenspel wordt de treffer terecht geannuleerd.

  Via een paar spelhervattingen krijgt ook de thuisclub een aantal mogelijkheden maar de spitsten van PKC staan, tot opluchting van doelman Holleboom niet op scherp.

   

  Na de 1-1 ruststand komt Nick Spijker binnen de lijnen op de geblesseerd geraakte Thomas de Jong te vervangen. In het tweede bedrijf is Olde Veste duidelijk de bovenliggende partij. Verdedigend staat het als een huis en op het middenveld weet het de lijnen uit te zetten.

  Nog binnen het uur komt PKC met tien man te staan als Tiuri Schievink, na een aanslag op Bas Holleboom, terecht met rood naar de kant moet. De toegekende vrije trap wordt door Jeffrey Dijkstra goed ingeschoten. Maar OV ziet de bal via de PKC doelman en lat overgaan.

  Enkele minuten later is het echter wel raak. Patrick de Vente slingert de bal voor en opnieuw weet Bas Holleboom de PKC doelman met een knappe kopbal te verschalken 1-2

  In de 63 minuut lijkt de wedstrijd in het slot te vallen maar de treffer wordt afgekeurd wegens vermeent buitenspel. Daardoor blijft het geloof bij PKC aanwezig.

  Maar Julian Zwoferink, (de onvermoeibare en heel goed spelende) Maikel Toeter en Nick Spijker geven geen krimp. Terwijl Erwin van Luik als rustpunt en slot op de deur fungeert.

  Drie minuten voor tijd ontdoet Jeffrey Dijkstra de wedstrijd wel van alle spanning. Patrick de Vente stuurt de snelle aanvaller in de diepte en de open kans betekend 1-3.

   

   

  Man van de wedstrijd: Maikel Toeter

   

  Scoreverloop:

  2: Tiuri Schieving, 15: Bas Holleboom, 58: Bas Holleboom, 87: Jeffrey Dijkstra

  Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Maikel Toeter, Julian Zwoferink, Erwin van Luik, Thomas de Jong (46. Nick Spijker), Patrick de Vente, Sten Toeter (66. Bas de Vries), Bas Holleboom, Juules Kwant (85. Harmen Nijboer), Davy Kuurman, Jeffrey Dijkstra.

   

   

   

  Uitslagen eerste klasse E

   

  Pelikaan S – Broekster Boys afgelast

  Wegens corona verschijnselen bij de bezoekers kon de wedstrijd niet doorgaan.

   

  Blauw Wit 34 – WHC 0-2

  Een doelpunt van Dennis Hettinga in de tweede minuut was de basis voor de overwinning van de ploeg uit Wezep. Kansen waren er over en weer. Het duel was gelopen toen Hettinga 10 minuten voor tijd de 0-2 binnen werkte.

   

  Oranje Nassau – Winsum 0-0

  In een levendige wedstrijd kregen beide ploegen de kansen op meer. Het gelijke spel was uiteindelijk wel terecht maar gezien de kansen had het ook in 4-4 kunnen eindigen.

   

  Balk – FC Burgum 0-2

  Na de goede overwinning op Zeerobben wist FC Burgum de klus in Balk binnen een half uur te klaren. Balk kreeg ook wel mogelijkheden maar wist de 0 niet van het scorebord te werken. Het enige wat overbleef was een rits aan gele kaarten voor de thuisclub.

   

  Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen 5-0

  Een zeer terechte overwinning voor Zeerobben die gezien de kansen ook hoger had kunnen uitvallen

   

  Drachtster Boys – vv Groningen 2-3

  Na de terechte winst in Drachten komt vv Groningen op zes punten uit twee wedstrijden en heeft net als Olde Veste en FC Burgum nog geen puntverlies

   

  Olde Veste speelt volgende week 10 oktober de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys aanvang 15.00 uur helaas zonder publiek

   

   

   

  Bekijk HIER alle foto's van de wedstrijd