• Invaller Bas de Vries het goudhaantje in de slotminuut

  Vriend en vijand kon het er zaterdagmiddag op sportpark op het oostersportpark wel over eens wezen dat Olde Veste verdiend een overwinning had weten te behalen. Zuur voor de thuisclub was wel dat dit in blessuretijd gebeurde. Dave Kuurman, Mehran Ali Pour Asli en invaller Bas de Vries tekenden daarbij voor de OV treffers.

  Vanaf de aftrap werd duidelijk dat Olde Veste het spel mocht maken en de thuisclub rustig afwachtte op de dingen die gebeuren gingen. Voor Zeerobben trainer Berry Zandink is Olde Veste natuurlijk een bekende tegenstander en daardoor startte de thuisclub voorzichtig. Het leverde Olde Veste wel de benodigde kansen op waarbij de 0-1 al in de tiende minuut viel. Een corner van Jeffrey Dijkstra viel voor de voeten van Dave Kuurman en genadeloos was de openingstreffer een feit. Maar vervolgens verzuimde Olde Veste de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Maikel Toeter, Mehran Ali Pour Asli, Juules Kwant en Dave Kuurman deelden de thuisclub niet de genadeklap uit.

  “ We belonen ons goede spel niet en dat is jammer. We hebben voldoende kansen maar hebben het dan net niet “ baalde trainer Dick Krommenhoek dan ook terecht.

  Een tegenvaller in de rust was dat aanvoerder Erwin van Luik met een liesblessure in de kleedkamer moest achterblijven. Zijn vervanger was de van een schorsing terug gekeerde Bas Holleboom. Hessel Eikelboom verhuisde van het middenveld naar het centrum van de verdediging terwijl Bas Holleboom op het middenveld kwam te spelen.

  Ook in het begin van het tweede bedrijf was OV nog de betere. Bas Holleboom zag een schot door de fantastich spelende Zeerobben keeper Jacob de Vries, de oud doelman van Flevo Boys en Harkemase Boys is inmiddels 42 jaar maar nog steeds goud waard voor zijn club, gestopt worden. Maar gaandeweg bleek dat OV heel slordig begon te spelen. Het maakte in en rond de zestien de verkeerde keuzes waardoor de kansen achterwege bleven. Rond het uur spelen was de stand ineens weer gelijk toen een diepte pass van Ane Schaap door Patrick Amels werd opgepikt en met een mooie stift bal was Tom Holleboom verslagen. Nog geen tien minuten later stond de wereld op zijn kop. Jason Huisman maakte binnen de zestien in de ogen van de arbiter een overtreding waarna de strafschop werd binnen geschoten door David van der Pol 2-1. Hoezeer, gezien de kansen, deze tussenstand geheel tegen de verhouding in was het scorebord was heel duidelijk. Olde Veste speelde slordig en gaf daarmee de wedstrijd geheel uit handen. Maar Mehran Ali Pour Asli bracht weer ritme in de harten van de meegereisde OV supporters door een voorzet van Jeffrey Dijkstra binnen te knikken. OV leefde weer zeker toen een vrije trap van Jeffrey Dijkstra richting kruising vloog. Maar opnieuw was Jacob de Vries die zijn klasse toonde en de bal uit de winkelhaak ranselde. Vlak voordat de zuurstoftank van Dave Kuurman geheel leeg was leek hij alsnog de matchwinnaar te worden maar zijn inzet spatte op de paal uitéén. Bas de Vries kwam Dave Kuurman aflossen. Het bleek een gouden greep te zijn want niet veel later werd de nieuwe spits omringt door al zijn mede spelers. Een schitterende aanval werd door Jeffrey Dijkstra voorgezet en Bas de Vries reageerde attent 2-3.

  “ Op zijn Duits “ was een lachende Krommenhoek van mening “ terecht meer dan terecht maar o wat maken we het ons zelf moeilijk. Een fantastiche goal van Bas “.  

  Man van de Wedstrijd: Dave Kuurman

  Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Maikel Toeter, Erwin van Luik (46. Bas Holleboom), Jason Huisman, Nick Spijker, Mehran Ali Pourasli) , Hessel Eikelboom, Patrick de Vente, Jeffrey Dijkstra, Juules Kwant (73. Julian Zwoferink), Davy Kuurman (82.Bas de Vries).

   

  Bekijk de foto's hier.